duminică, 13 mai 2012

Cum se face frişca din smântână?

De ce să cumpăraţi tot feluri de prafuri pentru a face frişca, când puteţi prepara acest deliciu culinar folosind ingrediente de calitate, mai gustoase si mai sanatoase?


În primul rând, aveţi nevoie de ingrediente proaspete, de bună calitate şi, pe cât posibil, naturale.
500 g smântână proaspătă, cu cât mai grasa cu atât mai bine,
4 linguri zahăr pudră, aproximativ 50 g,
1 plic zahăr vanilat sau o fiola de esenţă de vanilie pentru o aromă inconfundabilă.

Pentru a fi siguri ca veţi obţine o frişcă delicioasă, este important să lăsaţi mai intâi smântâna la frigider cateva ore, pentru a se răci bine. Apoi, o răsturnaţi într-un vas (de exemplu un castron de mixer) şi o lăsati 10 minute. Începeţi să bateţi frisca la viteză mică şi când observaţi că începe să crească, puneţi treptat cu lingura zahărul pudră şi cel vanilat, iar apoi daţi mixerul la o viteză mai mare. Continuaţi să bateţi până se îngroaşă şi devine ca o spumă. Când este gata, daţi vasul la frigider pentru o ora.

Este foarte important să ştiţi că în comerţ există o smântână specială pentru frişcă. Se poate găsi la orice supermarket, de obicei în nişte sticluţe mici de plastic de 0.25, pe care scrie “Smântână pentru friscă”. Atenţie totuşi, pentru ca această smântână are un termen de valabilitate de doar câteva zile.

Se poate folosi la prajituri, ca îndulcitor pentru cafea sau separat, in cupe impreuna cu fistic sau alune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu