joi, 17 februarie 2011

Prăjitură cu bezea şi cacao in forma de inimioara

Prajitura cu bezea si cacao este alegerea perfecta pentru a surprinde persoana iubita. Fa-i un cadou de Valentines sau de ziua lui si sigur va fi fericit.
Prajitura este dulce, pe placul tuturor. Cu mult zahar si cacao, este prajitura preferata atat a copiilor cat si a adultilor.

Ingrediente prajitura:
aluat - cinci ouă, 180 g zahăr, 50 g făină, două linguri cacao, o linguriţă de bicarbonat.
cremă - cinci albu­şuri, 250 g zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, un plic de gelatină roşie, o cutie de compot de ananas (se foloseşte doar siropul).

Mod de preparare prajitura:
Se bat spumă ouă­le cu zahărul, apoi se încor­po­rează ca­caoa, bicarbonatul stins cu oţet şi făina.
Aluatul se coace 25 de minute şi se lasă la răcit. Se bat albu­şu­rile cu zahărul, la bain-ma­­rie, până se îngroaşă şi se încorporează zeama de lămâie.
Se însiropează blatul cu compotul de ananas şi se întinde bezeaua caldă pe el. Se acoperă cu un strat de gelatină.
Se lasă câteva ore la frigider şi se taie în formă de inimioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu